Над 100 танцьори на „Пирин Фолк“ Сандански 2021

11:20, 18 авг 21 / Култура 25 5596 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Над 100 ще бъдат танцьорите, които ще вземат участие в XXIX-то издание Пирин Фолк 2021. Пет са танцовите състави, които ще се включат в хореографиите в престижния фестивал за нова авторска песен на македонска фолклорна основа и изпълнителско изкуство.

За втора поредна година организаторите поверяват хореографиите за трите вечери изцяло на местни танцови състави, школи и формации. Първоначалната идея на община Сандански е да даде поле за изява на местните формации. Изключително доброто им представяне на миналогодишното издание на фестивала води до повторна покана за 2021-а година. Петте състава от Сандански работят усилено по създаването на хореографиите, които ще направят спектакъла през трите фестивални вечери още по-красив и впечатляващ.

За V-ото издание на Детски Пирин Фолк на 27 август хореографиите са поверени на ТС „Празник“ с ръководител Михаил Митрев,  ТФ „Хоуп“ с ръководители Невена и Валентина Станкови, ДТС „Звездица“ с ръководители Владислава и Станислава Димитрови и Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев.

На 28 и 29 август, когато ще се проведат конкурсите за изпълнителско изкуство и авторска песен, за танцовите изпълнения ще се погрижат Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ с главен художествен ръководител Гергана Костадинова, Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев и ТС „Празник“ с ръководител Михаил Митрев.

Специални гости на „Пирин Фолк“ Сандански 2021 ще бъдат обичаните изпълнители Гуна Иванова и МФГ Годлевски Великден (27.08), Йордан Митев (Северна Македония) и Василиа Петрова (28.08) и Цветелина (29.08).

Билетите са в продажба в мрежата на Eventim и Туристически информационен център – Сандански.

Организатори: Фен Фолк ТВ, Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама