В Белица първи забраниха сватбите и тържествата

09:52, 08 окт 20 25 2364 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Забрана се въвежда за всички тържества и сватби на открито и закрито в Белица. Причината е неспазването на мерките срещу коронавируса. През следващите две седмици в общината няма да има венчавки.

Нов рекорд: 437 заразени с COVID-19 за последното денонощие

Никой не спазва никакви мерки – нито не носят маски, нито има дезинфектанти, нито спазват дистанция. На въпросните сватби се събират над 1000 души, ми пишат в социалните мрежи. Имат COVID симптоми, не си правят тестове, не знам защо не казват и сеят зараза, прегръщат се, целуват се“, коментира кметът Радослав Ревански пред bTV.

Миналата седмица имало такава сватба и много недоволни от нарушенията писали на кмета. "Във вторник на заседание с колегите кметове от област Благоевград, областния управител и директора на РЗИ е взето това решение", обясни Ревански.

"Друга причина да бъде взето това решение е, че болницата е заета на 115%, ако някой от нашите граждани има нужда, няма къде да го настаним", посочи кметът и напомни, че в Белица трима медици са станали жертва на пандемията.

Радослав Ревански сподели, че сега Белица е в много тежко положение и се справя благодарение на доктор Щаков от Якоруда, който се е съгласил да замества починалия лекар.

Кметът отбеляза, че населеното място е голямо, има 4000 жители и се нуждае от спешен медицински център, за което е говорил със здравния министър и се надява на помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама