Дъжд в София, порой в Благоевград и градушка в Перник

17:50, 15 авг 20 25 3638 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Силен дъжд, придружен с гръмотевици, започна да вали над София минути след 17.00 часа. няма сигнали за наводнени подлези и други материални щети в столицата.

В същото време над Перник се разрази мощна буря, придружена с градушка.

По-рано днес пороен дъжд, продължил повече от час, наводни Благоевград. ВиК и пожарникари отводняваха улиците, а само за час бяха подадени над 50 са сигнала за проблеми, свързани с дъжда - преливащи шахти, наводнени мазета и кооперации и паркинги. Булевардите "Св. Св. Кирил и Методий" и "Димитър Солунски" останаха под вода. На бул. „Св.Св. Кирил и Методий“ се образува огромен водовъртеж с диаметър 8 метра. Няма данни за пострадали хора.

Снимка: БГНЕС

Бурята, която мина през Кюстендил в късния следобед събори дърво - кестен на изхода на града до пътя за Дупница.

"Няма поражения, екипи на пожарната отстраниха дънера. Екипи на ЧЕЗ и от пожарната сваляха клони по електропреносната мрежа по ул. „Дупнишко шосе“, наложи се за повече от час движението да се пренасочи по едната лента", съобщи за БНР гл. експерт мобилизационна подготовка и защита на населението към Общината Ивайло Чалъков.

Силен дъжд падна и в Дупнишко, в близкото с. Дяково дъждът беше примесен със ситна градушка, но няма поражения по градините и реколтата.

Днес за Западна България е обявен жълт код за обили валежи, като на места се очаква количестват им да достигнат между 30 и 50 л/кв.м. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник, Кюстендил, Пазарджик и Благоевград. Има и условия за градушки.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама