На ГКПП "Кулата" няма опашки днес, гръцки здравни власти правят PCR тестове

10:50, 05 юли 20 25 2831 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Трафикът на изход от България на ГКПП "Кулата" е спокоен тази сутрин и опашка от автомобили няма, съобщи bTV.

Не такава обаче беше ситуацията вчера, когато колоната от чакащи автомобили на ГКПП „Кулата” достигна рекордните 15 километра.

Българските гранични власти призоваха да се използват и останалите гранични пунктове. На граничните пунктове „Капитан Петко войвода”, „Маказа” и Ивайловград трафикът на изход е нормален. На ГКПП „Илинден-Ексохи” към Гърция се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи. Не се извършва преминаване през ГКПП „Златоград” в двете посоки.

От понеделник пътуващите за Гърция ще бъдат пропускани единствено през граничен пункт „Кулата” и то след представен QR код - част от новите изисквания, които гръцките власти искат. 

Репортер на TOPNOVINI.BG предаде, че на граничния пункт гръцките здравни власти правят PCR тестове на случаен принцип. Мярката е заради усложнената обстановка в Сърбия, Румъния и България, a тестове се правеха и през нощта.

Снимка: ТОПНОВИНИ

Снимка: ТОПНОВИНИ

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Жак месрин 01:59, 08 юли 20

Пълни мизерници и абсолютни нещастници. Само им вижте мястото на което се взимат пробите. И да нямаш ще хванеш корона ! Българи почивайте на родното черноморие !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама