Съдебни жалби оспорват пълномощията на кмета на Благоевград

18:30, 30 дек 19 / Политика 25 1867 Topnovini
1

В Административния съд в Благоевград са постъпили четири жалби против решение на Общинската избирателна комисия/ОИК/ - Благоевград от 20 декември, с което отказва да прекратят предсрочно пълномощията на кмета на общината Румен Томов. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Решението на ОИК е оспорено от областния координатор на ПП ГЕРБ Андрей Новаков, жалби са депозирани и от ПП МИР чрез Албина Анева, от ПП "Нова алтернатива" чрез пълномощник Христо Христов и от ПП "Свобода" чрез пълномощника си в Благоевград Илия Илиев, посочват от съда.

От там допълват, че със свое решение ОИК Благоевград отказва да прекрати предсрочно пълномощията на Румен Томов, обявен за избран за кмет на Община Благоевград по подаден сигнал с твърдение за нарушение на чл. 41, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Сигналът беше подаден в ОИК от предишния кмет Атанас Камбитов, а в него е посочено, че Румен Томов не е заличил своя фирма от Търговския регистър в законоустановения срок. В сигнала е посочено още, че Томов е сключил сделка за продажба на фирмата си и я е прехвърлил в полза на сина си, но тя продължава да бъде вписана в Търговския регистър.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще успее ли вотът на недоверие срещу правителството?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 50 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.