Старт на ски сезона в Банско (ОБНОВЕНА)

13:00, 14 дек 19 25 4932 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Публикувана в 07:45 часа, Обновена в 13:00 часа 

След като Пампорово зарадва любителите на ски спорта в петък, днес и Банско дава официален старт на ски сезон 2019-2020. Концесионерът отвори част от пистите си още на 8-и декември заради Студентския празник. 

Днешният ден преминава с поредица от събития в ски зоната и в центъра на града. На откриването присъства и световната ски легенда и олимпийски шампион Марио Мат, който се сблъска челно с 5-кратния носител на СК Марк Жирардели. Двете ски-машини предвождаха два отбора от по 15 любители, които премериха сили.

''Двата отбора на звездите – единият на Марио Мат и другият на Марк Жирардели, дадоха официалното начало с първи състезателен ден за новия сезон. Победител е отборът на Марк Жирардели", това каза за ТОПНОВИНИ Момчил Манчев-Момо, който в момента се намира в зимния курорт. 

''Очаква се курортът да бъде отворен още преди коледните празници, ако снеговалежът продължи, така както вали в момента. Има много хора за откриването. В момента продължава и концертът на група Ъпсурт''.

Той коментира още, че вече има един носител на голяма награда, която е спечелена от най-бързо спусналия се скиор в състезанието "Влез в отбора на шампиона", който е част от отбора на Марк Жирардели. По-късно ще стане ясен и собственикът на чисто нов автомобил Ауди в играта "Ловци на съкровища". 

"По-късно е церемонията по официалното откриване на сезона, а след повече от месец ще бъде проведена и Световната купа по ски за жени в Банско", заяви още Момчил Манчев-Момо. 

На площад „Никола Вапцаров“ ще се проведе и кулинарен театър с Ути Бъчваров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама