Изчезнаха емблематичните черни лебеди от парк „Бачиново“ (ОБНОВЕНА)

11:36, 04 дек 19 / Общество 25 1719 Topnovini
1

Публикувана в 09:47 часа

Благоевградският парк „Бачиново” остана без емблематичните за езерото черни лебеди. Една от птиците беше убита, а други две изчезнаха, съобщи bTV.

Всяка сутрин Иван Кацарски разхожда кучето си в парка. Така е и в понеделник около 7.00 часа, когато забелязва убитата птица. „Намерих го прояден от някакъв хищник, предполагам белка. Тук е нормално, защото не сме в градска среда. През деня, докато е светло, е градска среда, а вечер си е джунгла”, разказва мъжът.

Пуснаха нови обитатели на езерото в благоевградския парк „Бачиново“

Лебедите са емблематични за това място. Двойката черни птици се сдобива и с поколение. Обитателите на езерото са социализирани, не се страхуват от хора и животни. Често излизат от водата, без да подозират, че това може да е опасно за тях.

Записи от камерите в района потвърждават тази версия. Лисица слиза от гората и се отправя към езерото.

Във вторник сутринта обаче Иван отново открива липси - този път от два черни лебеда няма и следа.

Лебед се сби с куче

В езерото има изградени къщички за животните, в които да се хранят и спят, но те често ги напускат и се движат свободно в района. Да се залагат капани за диви животни е неприемливо.

В района има денонощно видеонаблюдение. Преглеждат се всички записи от камерите, за да се разгадае мистерията с изчезналите птици.

Обновена в 11:36 часа 

Открити са двата черни лебеда, които бяха изчезнали от парк „Бачиново”. Птиците са видяни да плуват в река Струма, като вече са предприети действия за спасяването им. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани