Закриват сдружение, работило за създаване на македонско малцинство у нас

12:42, 21 ное 19 / Крими 25 1541 Topnovini
1

Прокуратурата иска прекратяване на гражданско сдружение заради извършване на противоконституционна дейност, съобщиха от прокуратурата.

Главният прокурор Сотир Цацаров е бил сезиран от Държавна агенция „Национална сигурност“ за регистрирано сдружение с нестопанска цел с наименование „Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права“ със седалище Благоевград, чиито цели са насочени срещу единството на нацията и представляващо заплаха за националната сигурност.

Главният прокурор е изпратил справката от ДАНС на компетентната прокуратура - Окръжна прокуратура Благоевград. Окръжната прокуратура възложи и е извършена проверка и днес сезира съда с молба за прекратяване на „Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права“.

Красимир Каракачанов сезира главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство

Дейността на сдружението противоречи на Конституцията, на законите и на добрите нрави. Целите на сдружението са политически, а средствата за тяхното постигане недвусмислено сочат, че учредителите приемат, не само съществуването на македонско етническо малцинство в България, но и че правата и свободите на това малцинство са накърнени, поради което се налага тяхната защита. Дейността на това сдружение е насочена срещу единството на нацията.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани