Оспорван балотаж в Благоевград

07:50, 03 ное 19 25 1959 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изборният ден в Благоевград започна в 07.10 часа. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите, съобщиха от областното МВР. За осигуряване на охраната на изборните секции в област Благоевград са ангажирани над 334 служители на МВР. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. 

Балотажът в Благоевград изправя един срещу друг независим кандидат срещу претендент за трети мандат. За градоначалник на главния център на Югозапада се борят Румен Томов и Атанас Камбитов.

За кандидата на ГЕРБ и досегашен кмет Атанас Камбитов гласуваха 9199 благоевградчани, а независимият Румен Томов събра подкрепата на 7351 избиратели. Камбитов управлява града вече два последователни мандата от 2011 г. насам. 

На първия тур на местните избори в Благоевград гласуваха 58,01% от имащите право на глас. Техният брой е 64 971.

В Благоевград е концентрирано около 1/5 от населението на цялата област. В община Благоевград живеят 75 583 граждани, от тях в трудоспособна възраст са 49 098 души.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail [email protected]. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

Служителите на звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМР-Благоевград ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама