Според екзит пол: Атанас Камбитов и Румен Томов на балотаж за Благоевград

20:07, 27 окт 19 25 3023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов (ГЕРБ) ще се бори на втори тур с независимия кандидат, подкрепен от БСП, Румен Томов, след като първият взе 31%, а вторият – 22,3%. Това показват първите прогнозни данни от екзит пол към 19.00 часа на агенциите „Маркет линкс” и „Алфа рисърч” за btv.

Към 17.30 часа: Благоевград гласува

Данните на „Галъп интернешънъл“ от екзит пол за БНТ показват, че Атанас Камбитов печели подкрепата на 33.5% от гласувалите, втори се нарежда Румен Томов с 23.1%. 

Атанас Камбитов събра 33.5% подкрепа, а независимият, но подкрепен от БСП, Румен Томов – 23.1%, на сочат данните на „Тренд”.

"Очаквах да няма балотаж, хората така се преценили, съобразяваме се с резултата". Това коментира пред БНТ Атанас Камбитов. Очаквах да няма балотаж, хората така се преценили, съобразяваме се с резултата. Това коментира пред БНТ Атанас Камбитов, кандидат на ГЕРБ за кмет на Благоевград, който печели първия тур и ще бъде на балотаж следващата седмица.

 

"Очаквах да стигнем до балотаж, имах една амбиция да спечели на първи тур, но такива са нещата в момента", коментира първите резултати Румен Томов. Той каза, че очаква подкрепа от всички жители на Благоевград, които искат промяна. Очаква подкрепа и от всички партии които искат да се промени статуквото и управлението да се обърне към гражданите. Първото нещо, което ще направи, когато стане кмет, е да се запознае със служителите на община Благоевград, каза той.

„Ще има анализ на служителите в община Благоевград, няма да се уволняват хора на партиен принцип. Тези, които са достойни и са професионалисти в областта си, разбира се, че ще останат на работа”, допълни Томов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама