Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

11:40, 26 окт 19 25 2134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Благоевград организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще е в рамките два дни - 29 и 30 октомври. За целта ще има мобилен пункт за извозване на отпадъци.
 
Безплатно ще се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.
 
Мобилният пункт за приемане на опасните отпадъци от бита ще бъде разположен  на паркинга на ул. „Скаптопара“ №1 от 10:00 до 12:30 часа на 29 октомври. От 13:30 до 16:00 часа на същата дата ще се приемат отпадъци в кв. „Грамада“, на паркинга пред магазин „Аско Деница“. 
 
На 30 октомври, от 10:00 часа до 12:30 часа това ще става на паркинга на ул. „Свобода“ и ул. „Симеон Радев“. От 13:00 часа до 16:00 часа мобилният пункт ще се намира в ж.к. „Струмско“, на уширението на улица „Битоля“ срещу магазин „Звезден рай“. Целта на кампанията е жителите на община Благоевград да бъдат улеснени в предаването на опасните отпадъци, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на въпросните отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама