Задържаха голямо количество алкохол без платен акциз при две проверки

14:50, 14 авг 19 25 2143 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха голямо количество алкохол без документи при две отделни проверки в частни домове във Великотърновско и в село в община Сандански.

800 литра ракия намират в частен дом, в района на село в област Велико Търново. На 12.08.2019 г. митническите служители извършват проверка на частния имот, където установяват нерегистриран съгласно Закона за акцизите и данъчните складове дестилатор за изваряване на ракия.

Близо 7000 парфюма са задържани на ГКПП „Капитан Андреево"

Към момента на проверката казанът не е работил, но освен него в помощни постройки митническите служители откриват и голямо количество етилов алкохол – около 800 литра ракия, съхранявана в различни съдове - бидони, дамаджани, ПВЦ туби и ПВЦ бутилки.

В рамките на проверката не са представени документи за платен или обезпечен акциз. Алкохолът е иззет и работата по случая продължава.

КЗП проверява алкохола по Черноморието

По-рано този месец, при проверка на 04.08.2019 г. митническите служители откриват  630 литра наливен алкохол – ракия без документи за платен акциз, съхранявана в туби и бидони.

В рамките на проверката лицето, стопанисващо частния имот в село в община Сандански, не е представило документи, които да доказват заплащането на акциза.

И при този случай на мястото е открит малък дестилатор, който не е регистриран и не отговаря на условията за регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове.

В момента на проверката казанът не работел. Алкохолът, лулата и капакът на казана са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство под надзора на РП Сандански. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама