Осигуряват пет ленти за минаване през "Кулата" през почивните дни

09:37, 05 юли 19 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Километрични задръствания и часове чакане на ГКПП "Кулата", които се повтарят всяка година по време на летния сезон, принуди Министерството на вътрешните работи да предвиди повече хора на място и мобилни екипи, които да подпомагат работата.

Тази сутрин опашки имаше само на пропускателния пункт, но обработката на автомобилите е за минути, предаде БНТ.

През почивните дни ще бъде създадена нова организация на движение, за да не се създават километричните опашки от чакащи от миналите дни.

Младен Маринов: Капацитетът на граничните пунктове не отговаря на потребностите на хората

"Ще работят всички пет ленти на влизане и на излизане от България. Четири от тях само за автомобили и една за камиони. Автобусите ще се спират на места, на които да не пречат на движението - това ще са островчетата преди тротоарната площ на кабините и паркингите, където допълнителен брой служители с мобилни устройства ще ги проверяват", съобщи главен инспектор Атанас Георгиев, началник на ГКПП "Кулата".

Автомобилите ще се проверяват само веднъж - на българска или гръцка граница.

Необходимите документи за бързо преминаване са регистрационен талон на автомобила, личните карти на пътуващите и декларация от отсъстващ родител за деца български граждани, които напускат страната. Изисква се пътуващият с децата родител да носи оригинал на документа, както и копие, което се оставя на ГКПП.

През последната седмица 58 600 превозни средства са напуснали България към Гърция, а 59 000 са влезли в страната. Преминали са около 500 000 души в посока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама