Благоевград променя на наредбата за ползване на общински жилища

15:10, 16 апр 19 25 1143 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Благоевград се подготвя промяна на наредбата за настаняване и ползване на общински жилища от социално слаби семейства. Сред мотивите са новите предложения за промяна в Закона за социалното подпомагане. Хората и семействата, които отговарят на условията за ползване на социални жилища, трябва да поемат и своите отговорности като граждани и родители. Това трябва да бъде и ясно разписано и в общинската наредба, заяви на брифинг кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който е съгласен с предложенията на ВМРО за законовата промяна, насочени към интеграцията на ромския етнос:

"Искам много ясни, много строги правила кой може да бъде настанен в общински жилища! Не може някой, който не си изпълнява задълженията, не си праща децата на училище, само ползва социални помощи, и в един момент – „ето ти жилище“. Изчиствайки да няма дискриминационни елементи, ще променим цялата Наредба за настаняване в социалните жилища".

До края на месец май ще бъдат готови новите 172 общински жилища, каза още кметът на Благоевград и подчерта , че областният център има голям жилищен фонд:

„Постигаме един много сериозен фонд - почти 800 общински жилища. Това е нашият социален ангажимент".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама