Остават броени дни до "Blagoevgrad Blues&Jazz"

19:10, 18 мар 19 25 1137 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Остават броени дни до старта на петото юбилейно издание на международния фестивал "Blagoevgrad Blues&Jazz", информира общинският пресцентър. Тазгодишното издание започва на 28 март, като официалното откриване и първият концерт ще се проведе в Драматичен театър "Никола Вапцаров". 

Музикалните вечери продължават на 29 и 30 март, като меломаните ще могат да се насладят на любимите си изпълнители в зала "Орфей" в парк "Македония". Билети и карти може да се купят на касата на ДТ "Никола Вапцаров" и непосредствено преди концертите пред зала "Орфей". 

За първи път фестивалът включва класическа вечер, а блус и джаз феновете ще се насладят на стиловете в последните две вечери. По време на V издание на Международния фестивал на сцената ще излязат Камерна опера - Благоевград, с гост солистът Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович. Ще чуем маестро Алекс Зографов, а с него на сцената ще се качат тенорът Бойко Цветанов и Стоян Бончев. 

Специална е и блус вечерта. Тя ще срещне публиката с Васко Кръпката и "Подуене Блус бенд" , които ще отбележат 30 годишен юбилей. Турнето им започва от благоевградска сцена, а гост е блусменът на Америка Guy Davis.

Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната Хилда Казасян в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград ще закрият юбилейното издание на "Blagoevgrad Blues&Jazz".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама