Благоевград ще домакинства кампанията „Бъди войник“

09:10, 07 мар 19 / Общество 25 198 Topnovini
1

Благоевград ще бъде домакин на националната информационна кампания за популяризиране на военната професия „Бъди войник“.

В 16.00 ч. в зала „Яворов“ в града ще бъде разкрита Информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. Всеки, който желае, ще може да получи информация за условията за кандидатстване за военна служба, професиите в Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“. На място ще може да се запознае и с предимствата на професия „войник“, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

В същия час – 16.00 ч., на площада пред зала „Яворов“ ще бъдат представени образци военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски. На показа ще присъства командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Жителите и гостите на Благоевград ще могат да разгледат бойните бронирани колесни машини „Commando seleсt” и „Guardian”, бронираните леки автомобили с повишена проходимост „Мерцедес“ и друга техника на въоръжение в Българската армия. Те ще могат да се запознаят и с възможностите на снайперската пушка М-91, автомат „Калашников“, ръчния противотанков гранатомет – 7В, пистолет „Макаров“ и др.

Концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили със специалното участие на ансамбъл „Пирин“ ще започне в 18.30 ч. в зала „Яворов“. Той ще бъде открит от заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков. Със свои изпълнения ще участват Росица Кирилова, Представителният духов оркестър на Сухопътните войски, Съни, танцов клуб „Блясък“, изпълнители от клуба по спортни танци „Импулс“ към военния клуб в Благоевград, Райко Кирилов, формация „Армейска песен“ и др.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани