Близо 870 000 лева са събраните средства от туристически данък в Банско

14:00, 24 яну 19 25 1167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 870 000 лева са събраните средства от туристически данък в Банско, стана ясно по време на заседание на Консултативния съвет по туризъм към местната администрация. Той бе свикан от кмета Георги Икономов, за да бъде обсъдено, съвместно с туристическия бранш, изпълнението на Годишната туристическа програма на администрацията за изминалата 2018 година.

„Сумата е по-малка от събраната за 2017г. Анализите сочат, че част от реализираните нощувки се крият. За да осигурим по-справедливо внасяне на туристическия данък, в рамките на една седмица ще анализираме всички хотели, брой легла,заетост спрямо предходни години, др. За анализа ще ни помогнат представители на местния туристически бранш. Ще се направи списък на най-фрапиращите случаи на несъответствия, като започнем от най-големите хотели и апартаментни комплекси.Предвиждам среща с представители на НАП, на която да обсъдим по-ефективни методи за проверки на неизрядни места за настаняване. Държавата губи от една укрита нощувка десет пъти повече в сравнение с общината. Затова усилията трябва да бъдат общи и координирани” заяви Икономов по време на заседанието.

Той призова местния туристически бранш своевременно да излиза с позиции срещу всички опити на зелените да оплюват Банско. Защото големият губещ от тези атаки са именно те - местните хотелиери и ресторантьори. Коментирано бе също голяма част от средствата, предвидени за участие в туристически борси, да се използват за дигитална реклама. Общото мнение е, че тя е далеч по-ефективна от остарелите вече рекламни книжки и брошури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама