Театрална събота очаква Благоевград

15:30, 13 дек 18 / Култура и наука Сподели в: 25 1201 Topnovini Автор: Topnovini
1
2

Програма „Съботен театър” представя две представления, за деца и възрастни – 15 декември 2018

Програма „Съботен театър” започва в 11:00ч. на 15 декември и ще представи ПРЕМИЕРАТА на детския спектакъл „Нощта преди Коледа” по Лиман Франк Баум. История за малка, бяла, приказна пиеса, за малка, бяла, приказна страна, в която Дядо Коледа подготвя, подаръци за послушните деца. Сред смях, игри и работа усърдна, чувалът с играчки натежа, но, преди шейната да потегли, чу се звук от близка пещера …
След представлението във фоайето децата ще продължат своите забавления на детската дискотека, която е организирана от актьорите на благоевградски театър.

Театралната събота ще продължи в 19:00ч. с въздействащия спектакъл „ВАМПИР” от Антон Страшимиров, който се завръща на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.

След своята премиера през 2016 година, „ВАМПИР” се превърна в най – успешното и награждавано представление на театъра, в последните няколко години.
Успешното участие в Международен театрален фестивал в Скопие, Македония /ITF „SKUPI FESTIVAL”/ беше началото на редица фестивали и награди за екипа.
Актрисата Албена Чобанова получи награда „Икар” 2017 в категория „ВОДЕЩА ЖЕНСКА РОЛЯ” за ролята на Малама, комисията на Международния фестивал Друмеви театрални празници – Шумен 2017 награди представлението за „Сценография”, а награда за "Цялостен спектакъл" театърът получи от Зимен фестивал на изкуствата "Сцена,палитра,слово" - Пловдив 2017.

През погледа на младия режисьор, Маргарита Мачева „светът в пиесата е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Невъзможността на човека да реализира стремленията и страстите си, го води към саморазрушение и смърт. Тази смърт не е само телесна – когато свободата е отнета и духът може да бъде пречупен. Това е пиеса за ирационалността на влеченията, за смелостта да бъдеш различен, за поривите вътре в човека и за борбата за оцеляване в един свят, в който тези пориви са забранени.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани