Любими детски герои оживяват в Община Благоевград

12:00, 09 дек 18 / Общество 25 304 Topnovini
1

Любими детски герои ще оживеят във фоайето на Община Благоевград за шеста порена година. Една от най-атрактивните предколедни инициативи „Часът на приказния разказвач“ и тази година ще радва децата на Благоевград.

Първата приказна вечер ще бъде на 10 декември, като самата инициатива ще продължи до 14 декември, включително. Традиционно в ролята на разказвач ще влезе и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който специално е подбрал интересна и поучителна история за децата на Благоевград. Освен това актьори от Куклен театър – Благоевград ще пресъздадат историята на „Пепеляшка“, ДТ „Енчо Халачев“ ще пренесат децата в приказния свят на „Снежанка и седемте джуджета“, а артистите от ДТ „Никола Вапцаров“ ще пренесат малчуганите в „Нощта преди Коледа“.

Всяка вечер малчуганите ще получават чай, топло мляко и бисквити, докато слушат приказните истории в специално обособен кът във фоайето на Община Благоевград. И тази година Дядо Коледа ще пристигне в Община Благоевград, за да раздаде подаръци на малчуганите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани