Шествие на хората с увреждания в Благоевград

12:50, 03 дек 18 / Общество Сподели в: 25 316 Topnovini Автор: Topnovini
1
2
3
4

Хора от уязвими групи от Благоевград участваха в шествие за Международен ден на хората с увреждания - 3 декември. Те пуснаха 60 балона – бели, зелени, червени – цветовете на трибагреника. По време на инициативата бяха раздавани флаери на гражданите с послания, които да напомнят за хората в неравностойно положение.

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова поздрави хората с увреждания с техния празник от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое.

Хората в неравностойно положение имат множество инициативи през декември. Преди дни представители от Защитено жилище „Струма“ и Защитено жилище „Слънчев дом“ взеха участие в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти доброволци участниците играха мини - баскетбол.

Потребители на социалните услуги на община Благоевград взимат и активно участие в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград. Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в Градска художествена галерия. Младежите и девойките ще участват и в Коледен базар, който ще се проведе в рамките на три дни - 19-21 декември. За базара те са изработили коледни артикули, подкрепени в дейностите си от служителите – социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели.

Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания с потребителите.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани