Деца с увреждания от Благоевград ще участват в множество инициативи преди Коледа

17:00, 29 ное 18 / Общество Сподели в: 25 299 Topnovini Автор: Topnovini
1

Младежи и девойки от Защитени жилища за лица с интелектуални затруднения в Благоевград ще вземат участие в множество инициативи преди Коледа. Първата е още на 1 декември, когато представители от Защитено жилище „Струма“ и Защитено жилище „Слънчев дом“ ще участват в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти-доброволци участниците ще играят мини баскетбол. Посланието на кампанията е „Да играем и растем заедно”.

В Международния ден на хората с увреждания - 3 декември, ще се проведе шествие, с което да се напомни за хората в неравностойно положение. Участниците в него ще носят 60 балона – бели, зелени, червени – символ на българското знаме, които ще бъдат пуснати във въздуха.

Младежите и девойките ще участват и в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград. Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в Градска художествена галерия. В Коледния базар, който ще се проведе от 19 до 21 декември, ще участват с коледни артикули, създадени от самите тях и с помощта на социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели. Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания.

Девойки от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма”, от Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина”, Светлана Георгиева – от Защитено жилище „Искра” и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница” вече се включиха, като доброволци в благотворителната кампания „Изплети топлина” на фондация „Има начин”. Те изплетоха топли шалове за хората без дом на територията на България.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани