Бракониери пребиха с дървен кол горски от Гоце Делчев

10:10, 27 ное 18 25 1600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Горски надзирател беше пребит в Гоцеделчевско. Той бил нападнат в гръб и е със счупен крак и множество рани по главата. Дафко Мърваков, който в момента е в болница, твърди, че е пребит от бракониер.

Това се е случило на 23 ноември вечерта, след като се е прибрал в с. Баничан.

Мърваков посочи името на Карамфил Славчев, който по думите му бракониерства постоянно.

Около 20 ч. потърпевшият е взел от ремонт моторна резачка в сервиз близо до дома си и тръгнал да се прибира. След няколко крачки обаче чул чупене на дърво.

„Продължих 1-2 метра, обърнах се и видях, че лицето се е засилило към мен с дървена греда. Вдигна гредата и замахна, аз вдигнах резачката да се предпазя и това ме спаси от първия удар. Завърза се борба между нас. Аз побягнах, но след 5-6 метра той ме застигна, удари ме отзад, паднах и бях ударен в крака. Загубих съзнание в един момент, не помня за колко време”, разказа потърпевшият.

„Казах си, че просто трябва да ставам, защото той ще ме убие. Той счупи резачката, след което вече от близката кръчма излезе кръчмарят, който дойде много изплашен”, допълни той. По думите му схватката е продължила 15 минути.

Мърваков уточни, че са чакали линейка, пристигнала и полиция, а извършителят по думите му си е тръгнал.

"Преди 3 години имахме съвместна акция с полицията. Спряхме въпросното лице за рутинна проверка. Той и брат му постоянно извършват незаконна сеч. След като колегата излезе от колата, те му нанесоха удар с твърд предмет и му сцепиха главата. Той беше в безсъзнание. Слязох да му помогна и също бях нападнат. Събориха ме на земята, наложи се да стрелям във въздуха, но това не ги спря. Неволно съм улучил един от братята", разказа потърпевшият Дафко Мърваков.

"Тогава раних брата на нападателя. Но преди 3 години той също участва в побоя", заяви потърпевшият стражар.

През тези 3 години той и семейството му са получавали заплахи. По случая е заведено дело, но то се отлага. Извършителят не е наказан, въпреки множеството сигнали в полицията. По думите на Мърваков кметът на село Баничан не взима адекватни мерки по случая. Според стражаря подобни нападения се случват масово в цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама