Заместник-кметът Христина Шопова и Йордан Йовчев откриха XV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“

17:05, 24 ное 18 / Спорт 25 1664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-кметът Христина Шопова и Йордан Йовчев откриха XV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград

Днес бе дадено началото на XV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград, като специално за турнира в Благоевград пристигна и шампиона Йордан Йовчев. Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри първенството, като поздрави всички присъстващи в залата от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име. „За мен е чест да Ви поздравя от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и заедно да открием XV издание, юбилейно, на този прекрасен турнир. Ще си позволя да цитирам златната медалистка, гимнастичката Мери Лу Реттон, която казва: „Всеки от нас носи страст към нещо в сърцето си. Целта на живота е да го откриеш и да го съхраниш.“. Ролята на общината е да създава прекрасни условия и възможности за тези деца. Благодаря на родителите, че ги подкрепят! Вие, скъпи деца, сте открили своята страст. Съхранявайте я! Бъдете здрави, успешни и ни накарайте да се гордеем с вас! На добър час!“ , гласеше част от словото.

Зам.-кметът Христина Шопова благодари на г-н Йовчев за подкрепата на Федерацията по спортна гимнастика, на г-н Гръчки и екипа му за неуморната работа през всички тези години, да устои и задържи този турнир, на това ниво, което е в момента.

Йордан Йовчев и Председателят на ГК „Любчо Солачки” също изразиха благодарност и уважение към кмета д-р Атанас Камбитов и Община Благоевград за подкрепата и условията, които осигуряват на спортистите в Благоевград.

При откриването на турнира зам.-кметът подкани шампиона по спортна гимнастика да демонстрира своите умения на халки, а той с радост прие предизвикателството и показа спортно майсторство.

В тазгодишното издание на турнира се състезават участници на клубове от България, Англия, Гърция, Хърватия и Сърбия. Над 300 участници от пет държави ще покажат своите спортни умения пред зрители и съдии в зала „Скаптопара“.

След официалното откриване, бяха наградени първите участници, които демонстрираха своите умения в различни дисциплини. Състезанието ще продължи и утре, 25 ноември, като награждаването ще бъде след финала при всички дисциплини. Международният турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки" се провежда с подкрепата на Общината и благоевградския гимнастически клуб "Любчо Солачки". В момента в клуба тренират над 130 деца на възраст между 3 и 18 години. Най-добрите от тях редовно попадат в полезрението на националните ни селекционери по спортна гимнастика.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама