Пътник от дерайлиралия влак: Изхвърчахме като тапи

10:10, 23 ное 18 25 1167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изключително тежък е бил ударът в скала, който изпрати извън релсите пътническия влак от Петрич за Благоевград на 19 ноември. Това сподели пред bTV пътник, който е бил в композицията.

„Ударът беше страшен, като между две мотриси. Буквално разтресе всички, изпопадахме, като тапи изхвърчахме”, разказа мъжът.

Той пътувал в последния вагон, но по думите му ударът се е усетил навсякъде и е имало много хора с наранявания – сред тях са и осемте човека, които се наложи да потърсят лекарска помощ.

„В началото всички бяхме в уплах няколко минути, но служителите на БДЖ реагираха много бързо, оказаха помощ на пострадалите да слязат от влака”, разказа пътникът. По думите му и по-леко пострадалите пътници също са помагали на останалите, като е имало реален риск от по-голяма трагедия – влакът повредил стълб от контактната мрежа, който е имало риск да падне.

Бързо пристигнали и линейки и пожарникари, но евакуацията на хората била затруднена от тежкия терен.

Пътникът призна, че чувства притеснение, докато минава през пуснатия днес участък от трасето. Ремонтът не е напълно завършен, като се налага композициите да намаляват скоростта си на движение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама