Вътрешният министър трябва да е независим от политическите интереси

18:31, 21 авг 24 / Политика 25 1630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов отправи сериозни критики към настоящия вътрешен министър Калин Стоянов.

В предаването "Събуди деня" Цветанов определи Калин Стоянов като „политически играч“. В контекста на текущата политическа ситуация Цветанов коментира вчерашното изказване на Делян Пеевски, който изрази готовност да включи Калин Стоянов в своята листа, ако той бъде освободен от поста министър на вътрешните работи.

„Това изказване официализира връзката между Пеевски, Бойко Борисов и Калин Стоянов. Именно те през последните години бяха основни поддръжници на Стоянов. Те бяха единствените, които сериозно го защитаваха и разчитаха на държавния ресурс и кадрови назначения, които могат да окажат влияние върху изборния процес и неговите резултати“.

Цветанов подчерта, че тези действия и връзки осветляват значимостта на вътрешния министър и как политическите интереси могат да влияят на изборния процес в България. Според Цветанов през последните няколко години вътрешните министри са започнали да играят ключова роля в организирането и провеждането на изборите.

„Въпреки твърденията, че Министерството на вътрешните работи не участва активно в изборния процес, то има съществено значение за осигуряване на честни и прозрачни избори. Особено важно е превантивното действие на МВР в борбата срещу купуването на гласове.“

Бившият вътрешен министър коментира и протестите в подкрепа на Калин Стоянов, в които се включиха полицаи.

Участието на редови полицаи в политически процеси е явление, което представлява неправомерно използване на обществен ресурс за подкрепа за политическо лице.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама