РАО „Тракия“ ще работи за развиване на партньорството с мрежите на общини от Турция и Гърция

07:31, 06 фев 24 / Регионални новини 25 1211 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

По-тясно сътрудничеството с мрежите на общини от Турция и Гърция бе сред темите на работна среща на кметовете от Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия”.

Първото за мандат 2023-2027 г. разширено заседание на Управителния съвет на асоциацията се проведе на 2 февруари в Стара Загора.

Председателят на РАО “Тракия” и кмет на община Сливен Стефан Радев и колегата му - кметът на община Карнобат Георги Димитров, споделиха впечатления от състоялата се само преди дни Среща на върха на кметовете на Мрежата на Балканските градове В40.

Мащабният международен форум се проведе от 29 до 31 януари в албанската столица Тирана. Община Сливен е един от най-активните участници в Мрежата В40 от нейното създаване през 2021 г., включвайки се във всички събития и форуми на организацията.

На срещата в Стара Загора бе повдигнат въпросът за предизвикателствата пред българските общини. Сред тях попадна общественият транспорт между населените места. В тази насока делегатите не изключиха възможността да започне подготовка на текстове за евентуални законодателни промени.

Привличането на нови общини за членство в РАО „Тракия”, както и възстановяване на членството на напусналите през предходни мандати, също стана обект на дискусии.

На заседанието бе определена и датата за отчетно-изборно годишно Общо събрание, на което предстои да бъдат обновени ръководните органи на асоциацията. То ще се проведе на 12 април.

Регионална асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ е независимо доброволно сдружение. То е създадено през 1997 г. Основните му цели са насочени към обмен на опит и добри практики между отделните общини за оптимизация на дейността им в полза на гражданите.

Община Сливен е член на асоциацията над 20 години. Кметът Стефан Радев е председател на УС на асоциацията от 2020 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама