Позиция на ЕРМ Запад относно неустойки при липса на електрозахранване

06:55, 30 ное 23 / Регионални новини 25 1287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

София, 29.11.2023 г. – ЕРМ Запад е отговорен оператор на електроразпределителната мрежа на територията на Западна България, който стриктно спазва своите лицензионни, законови и регулаторни задължения.

Дружеството не носи вина за природни бедствия, които са извън неговия разумен контрол, съгласно Общите условия (ОУ) на договорите за използване на електроразпределителната мрежа. През уикенда на 25 - 26 ноември настъпиха множество аварии по електроразпределителната мрежа. От тогава насам 1700 служители на компанията работят денонощно за възстановяване на електрозахранването на клиентите. Те работят в изключително тежки условия при блокирани от паднали дървета пътища, непроходими горски и планински терени, ниски температури, силен вятър и заледявания.

Настъпилите аварии са в резултат на непреодолима сила - бури, снежни затрупвания, заледявания, както е определено в чл. 3, т. 27 от ОУ.

Според чл. 60 от ОУ дружеството не носи отговорност при повреди в електрическите мрежи и съоръжения по независещи от електроенергийното предприятие причини и с цел предотвратяване на непосредствена опасност за здравето и сигурността на хора или съоръжения.

В чл. 56 от ОУ са описани случаите, в които дружеството носи отговорност и е предвиден реда за обезщетяване на клиентите. В настоящия случай няма налице събитие, което да предполага отговорност на дружеството за щети, нанесени на клиентите.

Независимо от тежките условия, екипите на ЕРМ Запад са на терен и продължават да работят денонощно до възстановяване на захранването на всички клиенти на лицензионната територия на дружеството.

 

Корпоративни комуникации

Електрохолд България

[email protected]

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама