Служителите на ЕРМ Запад възстановиха електрозахранването на още 30 000 клиенти

08:02, 29 ное 23 / Регионални новини 25 1416 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

София, 28.11.2023 г. – Към 17:00 часа напълно са отстранени авариите, причинени от лошото време, в София град и областите Плевен и Благоевград. Продължава работата по възстановяване на електрозахранването на още около 16 000 клиенти в Западна България.

Над 1300 служители на ЕРМ Запад бяха ангажирани във вторник с отстраняване на авариите. Тежкият сняг, силният вятър и падналите дървета и клони счупиха 77 стълба. От тях 50 са на мрежа средно напрежение 20 kV, които захранват голям брой трансформаторни постове и клиенти. Работата продължава при зимни условия, непроходим терен, непочистени пътища и обледявания.

Най-големи са пораженията на територията на област Монтана в района на селата Славотин, Смоляновци, Белотинци, Долна Рикса и Клисурица. През последните две денонощия в областта са изпратени допълнителни екипи, изправени са 30 нови стълба,  по които в момента се изтегля нов проводник.

В останалите области има населени места с частично нарушено електрозахранване, където има малък брой засегнати клиенти, намират се в отдалечени и труднодостъпни райони.

Работата продължава до пълното отстраняване на авариите.

Сигнали за липса на захранване се приемат на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php, както и на телефон 0700 10 010, където са удвоени екипите за обработване на обажданията.

Актуална информация за прекъсванията може да се намери на сайта www.ermzapad.bg в секция „За клиента“, подсекция „Прекъсвания“: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/avplan.php.

Информация се публикува и в секция Актуално: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/.

Справка за клиентите без електрозахранване по области към 17:00 часа на 28.11.2023:

Област Кюстендил – 900 клиенти

Област Видин – 600 клиенти

Област Враца – 185 клиенти

Софийска област – 5 000 клиенти

Област Ловеч – 500 клиенти

Област Монтана – 7 000 клиенти

Област Перник – 2 000 клиенти

 

Корпоративни комуникации

Електрохолд България

[email protected]

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама