ЕРМ ЗАПАД ЗАПОЧВА МОНТАЖ НА БЕЗОПАСНИ ЗА ПТИЦИТЕ СТЪЛБОВЕ

14:35, 06 апр 23 / Регионални новини 25 1080 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специална конзола е разработена в рамките на проект „Живот за птиците“

СОФИЯ, 06.04.2023 г. - ЕРМ Запад започна монтаж на 20 комплекта безопасни конзоли за птиците по проекта „Живот за птиците“. Една от ключовите цели на проекта е разработването на стандарт и впоследствие на прототип на специална конзола, която се монтира върху стълбовете и ги прави безопасни за птиците. Поставянето на прототипните конзоли започна от специално защитена зона Обнова, общ. Левски и ще продължи в специално защитена зона Драгоманско блато, общ. Драгоман.

Източник: Електрохолд

Проектът за обезопасяване на стълбовете е разработен от ЕРМ Запад съвместно с експерти от Министерство на енергетиката, Регионална инспекция по околна среда и води, Български институт за стандартизация и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Следващата стъпка е експертите от БДЗП, които са партньор на ЕРМ Запад, да наблюдават ефекта от новата конструкция и да определят дали целта ѝ е постигната – сведена до минимум смъртност на птиците.

Пълното наименование на проекта е „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България”, LIFE16 NAT/BG/000612. Той е с бюджет 2.65 млн. евро. Част от дейностите по проекта са обезопасяване на 5400 рискови стълба, монтаж на 3600 маркиращи устройства и повдигане на 900 рискови щъркелови гнезда.

Източник: Електрохолд

Електрохолд България ЕООД

Корпоративни комуникации и маркетинг

[email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама