Картите с намаления за градския транспорт в Сливен остават сред най-ниските в страната

11:15, 03 фев 23 / Регионални новини 25 299 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

От 1 февруари е в сила Постановление на МС от 25 януари тази година, с което картите за пътуване на ученици в градския транспорт се намаляват със 70 %, а картите на пенсионерите – с 40 % от реалната им стойност. В изпълнение на водените социални политики в Община Сливен, почти всички досегашни цени няма да се променят, тъй като са по-ниски спрямо предвиденото в постановлението намаление. Картите в общината остават сред най-ниските в страната.

Картите за пенсионери са намалени с много по-голям процент от определения в ПМС и затова се запазва досегашната им стойност за тази категория лица. При цена на абонаментна карта за всички линии от 90 лв., пенсионерите над 70 години пътуват с карта от 15 лв. или намалението е 83.8 %.

Пенсионерите до 70-годишна възраст пътуват с карта от 28 лв. или намалението е 68.8 %.

Цената на карта за една линия за учащи, навършили 10 години, се намалява от 15 лв. на 12 лв. Стойността на абонаментните карти за всички линии остава 18 лева, което е намаление с 80 %, вместо с предвидените в постановлението 70%.

Децата на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския и междуселищния транспорт. Картите им се издават в пунктовете за продажба на билети на „Пътнически превози“ ЕООД, както и на автогарата. За целта родителите трябва да представят копие от акта за раждане на детето.

Намалението на абонаментните карти е до 31 декември 2023 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама