Андрей Арнаудов: Бизнесът разбира, че демографията е важна

17:19, 30 яну 23 25 1783 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По официални данни през 2023 г. ще се нужни над 110 000 души в различни сектори, за да покрият нуждата от работна ръка. Държавата или бизнеса помага повече на хората търсещи работа? Това е въпрос, който все по-усилено се коментира в контекста на условията за труд в България. Мнение по темата изказва и Андрей Арнаудов, в качеството му на съосновател на кариерната платформа Bulgaria want you.

Ключовото тук е, че бизнесът, за разлика от държавата, разбира, че демографията е важна. Държавата не го разбира, защото тези два милиона, които носят останалите на гърба си, са последна грижа за политиците, защото са трудни за манипулация. Но за бизнеса тези два милиона са най-важни, защото те са движещата сила на икономиката. Както и онези 2.5 млн. българи, които са в чужбина“, казва Андрей Арнаудов пред Forbes, пише bTV. 

Александър Сано: Изключително важно за една нация е да има смисленост в нея

Той подчертава, че за Bulgaria Wants You не са използвали никакво държавно финансиране и еврофондове – всичко е стартирано само с техни лични средства, а след това и с таксите на компаниите. Надяват се в бъдеще освен бизнеса, в платформата по-активно участие да имат и местните общини.

„Bulgaria Wants You стартира през юли 2020 г. и избухна. Ние растем като гъба. Платформата се самоиздържа чудесно. През 2023 г. ще помислим как да надградим, така че да генерираме и някаква печалба, което е много важно, за да продължим да разрастваме дейността си“ - казва Арнаудов и отбелязва, че само за две години вече имат над 150 компании, с които работят в платформата, екипът се е увеличил от трима души в началото до 17 човека в момента и пак почти не успяват да обработят всички заявки за участие на фирми.

Кариерните форуми на платформата за 2023г. вече са официално обявени, а датите са  Пловдив (11.02.), Лондон (02.04.), София (11.06.), Виена (15.10.) и Варна (25.11.).

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама