Борис Джонсън е заработил близо 1 млн. паунда само за месец

13:09, 27 яну 23 / Свят 25 1566 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бившият британски премиер Борис Джонсън е заработил близо 1 милион паунда само за месец извън парламента.

За периода 14 декември – 13 януари Борис Джонсън е получил 960 298 паунда. Повече от половината от тях - 510 000 - са хонорар за мемориалната книга, която предстои да издаде. Останалите пари са за две речи – едната пред индийски конгломерат и другата пред „Блумбърг Сингапур“.

Бившият премиер е получил също 3000 паунда за статия в списание „Спектейтър", написването на която, според лично негово признание, му е отнело един час.

Всичко това е встрани от неговата депутатска заплата, която е 84 144 паунда плюс още 79 936 паунда за периода, в който бе премиер. Така общата сума, заработена от Борис Джонсън, от началото на този парламент през декември 2019 година възлиза на повече от 2,3 милиона паунда.

Джонсън обаче остава втори в класацията за странични приходи. Първото място е на неговата предшественичка Тереза Мей, която между другото няма отбелязан никакъв приход за последния месец, пише БНР. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама