Сергей Станишев с остра критика към Корнелия Нинова

12:51, 27 яну 23 / Политика 25 1984 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На среща с медиите Сергей Станишев изрази разочарованието си, че БСП губи физиономия и позиции, като за това основна заслуга той вижда в действията на Корнелия Нинова.

От нея не се очаква нищо ново. Дори хората от близкото и отражение са там само заради лична властова позиция, а не от интереса на БСП като партия”, заяви Станишев.

Той изрази надежда, че конгресът на левицата на 11 февруари ще покаже, че „БСП е жива”.

Според бившия председател на ПЕС политиките, които БСП води, са извън времето и пространството. „В новата левица има качествени хора, но с твърде различни разбирания. Големият грях на Корнелия Нинова е, че лиши българите от силна лява партия и това е съзнателен избор, който затвори много възможности пред БСП”.

Според Станишев ключовият фактор дали ще има правителство след изборите е ГЕРБ, които по неговите думи сега се завръщат като доверие, като влияние. Според Станишев основаната заслуга за това имат БСП и ПП, тъй като не са използвали правилно обществената подкрепа, която са имали.

Станишев призова партиите да поемат политическа отговорност и да посочат свои приоритети, за да могат на база на своите програми да формират правителство.

Да внимават с тона, защото е трудно да прескочиш яма, която сам си изкопал”.

„Аз няма да бъда в позицията на наблюдател. Ще бъда в ролята на човек, който ще търси съмишленици за каузата. Увеличава се кръгът от съмишленици. Конгресът ще покаже, но много хора, които бяха зад Нинова, сега не са с нея. Това дава надежда”, каза още Станишев, цитиран от БНТ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 15:37, 27 яну 23

Гаден украински чифут! Закривайте я тази партия пълна с ДС агенти и крадци.

2 Анонимен 16:20, 30 яну 23

Оппа-а! По-полека с обиждането на "украински". Сега всичко украинско е най-доброто, най-светлото и най-справедливото. Да не разсърдим големия задокеански брат!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама