Община Пловдив успешно изпълнява проект „Интегриран проект за водите на град Пловдив - Етап 1“

09:00, 01 фев 23 25 2027 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На 30.01.2023 г. се проведе пресконференция по Проект: „Интегриран проект за водите на град Пловдив - Етап 1“, финансиран по Оперативна Програма „Околна среда” 2014-2020, съфинансирана от ЕС чрез Кохезионен фонд по приоритетна ос 1 „Води“, Процедурата за подбор на проекти № BG16M1OP002-1.006 „Изпълнение на ранни ВиК проекти“.

Социално икономически цели на проекта са свързани с подобряване качеството на живот на населението, чрез създаването на устойчива система на канализационните и водоснабдителните мрежи в града; засилване на конкурентноспособността на икономиката с оглед постигане на висок устойчив растеж и осигуряване на по-висока заетост, доходи и социална интеграция на територията на Община Пловдив. 

  • Обща стойност на проекта: 115 334 116,42 лв.

  • Основна цел на проекта е гарантирането на оптимално отвеждане и пречистване на отпадъчните води, събирани в канализационните мрежи, които в момента се изхвърлят без достатъчно пречистване, което да отговаря на заложените в Директива 91/271/ЕЕС изисквания. 

Ще бъдат подменени 12,276 км. водопроводи успоредни на канализацията, както и 708 сградни отклонения, с които ще се намали инфилтрационния поток към ПСОВ. За да се осигури достатъчен хидравличен капацитет на системата и рехабилитация на Главен колектор VII ще бъде изграден нов колектор с дължина 2,746 км. 

www.eufunds.bg

Проект „Интегриран проект за водите на град Пловдив - Етап 1”

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама