Слави Трифонов най-накрая ще подаде имуществена декларация

11:05, 25 яну 23 / Политика 25 1450 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов ще подаде имуществената си декларация. 

Опитах се, доколкото мога, да запазя личния си живот и затова не подадох имуществена декларация. Въпреки че всичко, което притежавам, е изработено абсолютно законно и абсолютно доказуемо и то пред вашите очи. Направих това, защото не исках да давам повод за сеир и да задоволявам жълто любопитство. Но не съм бил прав, защото законът важи за всички, написа той във Facebook.

Слави Трифонов обясни за имуществената си декларация

Аз си платих глобите за това нарушение и сега ще подам имуществената си декларация пред КПКОНПИ в законоустановения срок”, обяви Трифонов.

Многократно към Слави Трифонов е имало критики, че не подава имуществена декларация пред КПКОНПИ. А това е задължително за всички политици и заемащите висши ръководни постове в държавата. Декларациите са широко отразявани в медиите, защото показват паричните средства и имотите на политическите лица. 

Досега Трифонов упорито отказваше да подаде имуществена декларация и като депутат, и като лидер на ИТН, която получава държавна субсидия. За което плащаше глоби. При неподаване на деклараци в срок следва проверка на Антикорупционната комисия за имуществото и доходите, но още не е ясно имало ли е такава срещу Слави Трифонов и какви са изводите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама