Гонзо: В националния отбор по футбол трябва да играят само българи

17:12, 24 яну 23 / Спорт 25 2993 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе в българския национален отбор. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика, заяви в Монтана Георги Иванов - отговорник за националните гарнитури в Българския футболен съюз.

Пред представители на детско-юношеските отбори от областите Монтана, Видин и Враца, техническият директор на футболната ни централа, представи целите и насоките за работа при подрастващите.

„Да помогнем да се направи концепция, да помогнем ако имат нужда да развият школата. Да покажем правилата, при 9,10,11-годишните как се тренира. Не да показваме тренировки, а принципи. Да представим онлайн академията, в която има около 2000 тренировки”, посясни легендарният нападател. Подмладяването на мъжкия национален отбор на България е факт. Целите пред селекционерът Младен Кръстаич са високи, и такива трябва да бъдат, категоричен е Иванов.

„Целта на националния отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите - не, не. Не съм видял спортист да отиде на олимпиада и само да си тичка. Всеки, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове пак се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит. После ще пробваме следващата година в квалификациите за световното първенство. България е крайно време да се класира за голям форум“, каза още Гонзо, цитиран от БНР. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама