Отиваме на пети избори: БСП връща третия мандат неизпълнен

16:20, 20 яну 23 / Политика 25 1950 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

БСП връща третия мандат за съставяне на редовно правителство неизпълнен на президента Румен Радев. Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Връщането на третия мандат неизпълнен означава, че оново отиваме на избори - петите за последните две години.

„Получихме третия мандат. Отнасяме се изключително отговорно. Изведохме най-важните приоритети в четири точки – това са приоритети, които съществуват в програмите на всички партии. Търсихме това, което да ни обедини, а не това, като да ни разделя. Търсихме решение за излизане от политическата криза“, каза тя, цитирана от bTV.

Корнелия Нинова уточни, че изпълнителното бюро на БСП и парламентарната група са обсъдили разговорите, които тя е провела с лидерите на всички останали партии, както и възможните стъпки в бъдеще. На базата на всичко това те са решили да върнат в понеделник третия мандат на президента Руден Радев.

Тя обаче подчерта, че социалистите остават „отворени за разговори, които са важни за България и за българския народ“.

„Внушението, че за нещо е виновен третият мандатоносител, който и да е той, е манипулация. След като не успя първият, а след това и вторият, едва ли отговорността трябва да се носи от третия“, подчерта тя. Нинова припомни, че преди време е имало коалиция между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ за доставката на оръжие на Украйна, така че не приема обвиненията на бившите си партньори за коалиция между БСП и ГЕРБ.

Борисов обеща подкрепа за програмно правителство с БСП, но в бъдеще

„Не приемаме етикети. Гледайте и съдете за нас по действията, а не по думите и по внушенията“, категорична беше тя. Корнелия Нинова отказа да влиза в хипотези за бъдещи коалиции в следващ парламент.

„Не искаме да гадаем. Отиваме на избори – за съжаление. България нямаше нужда от това. Какво ще стане нa самите избори, а и след това – решават единствено българските избиратели“, категорична беше тя. От думите ѝ стана ясно също така ,че БСП тръгва към изборите с „принципни и чисти позиции по големите политически въпроси“.

Корнелия Нинова отказа да коментира вътрешнопартийни въпроси. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама