Премиерът на Нова Зеландия се оттегля изненадващо

10:12, 19 яну 23 / Свят 25 1977 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви изненадващо, че се оттегля. Като причина за решението си тя посочи, че след шестте години на поста се чувства изтощена.

Избрана за премиер през 2017 г. на 37-годишна възраст, Ардърн е една от най-младите жени, заставали начело на правителство в света. Тя е и едва втората, която става майка, докато все още заема поста, пише Нова телевизия. 

„Днес обявявам, че няма да се кандидатирам за преизбиране, и че мандатът ми като министър-председател ще приключи не по-късно от 7 февруари. Знам какво изисква тази работа и знам, че вече нямам достатъчно в резервоара, за да я върша. Знам, че ще има много дискусии след това решение за това каква е така наречената истинска причина. Мога да ви кажа, че тя е това, което споделям днес. Единственият интересен ъгъл, който ще откриете, е, че след шест години на големи предизвикателства, аз съм човек. Политиците са хора. Даваме всичко, което можем, докато можем и в един момент идва време. И за мен е време”, призна Ардърн.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама