Депутатите отпуснаха парична награда на Иво Папазов – Ибряма

11:13, 13 яну 23 / Култура 25 3044 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Народното събрание реши да отпусне държавна парична награда на виртуозния кларинетист Иво Папазов – Ибряма. Проектът за решение е внесен от Министерския съвет, а включването на точката като първа в дневния ред на днешното пленарно заседание беше по предложение на председателя на парламента Вежди Рашидов, съобщиха от пресцентъра на институцията. 

Решението предвижда отпускане на държавна парична награда от 700 лева месечно пожизнено на Иво Папазов – Ибряма за особените му заслуги към българската държава и нация.

Благодаря за съдействието на премиера Гълъб Донев, както и за добрата работа на Комисията по културата и медиите с председател Иван Ченчев, каза председателят на Народното събрание. „Днес съм щастлив, че този велик български музикант получи заслужена награда. Той е дал много на България и на света с изключителния си талант и заслужава това признание“, подчерта Вежди Рашидов.

През 2022 г. световноизвестният музикант Иво Папазов – Ибряма навърши 70 години. През миналата година той спечели голямата награда от 22-ро издание на международния фестивал за електронна музика WOMEX, както и наградата на фестивала „Аполония“ – „Аполон Токсофорос“.

В началото на декември председателят на парламента Вежди Рашидов се срещна с Иво Папазов – Ибряма и му връчи почетен плакет на Народното събрание.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама