Шишков прави проверка в полунощ на ремонта на Графа

09:55, 13 яну 23 / София 25 2531 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

След като „пренареди“ жълтите павета при съвместно посещение на прясно ремонтирания участък пред парламента с кметицата Йорданка Фандъкова, сега регионалният министър Иван Шишков смята да направи проверка и на ремонта на ремонта по Графа. Взимането на проби от участъци от ул. „Граф Игнатиев“ и кръстовищата с ул. „Цар Иван Шишман“ и ул. „6-ти септември“ започва тази нощ.

За планирания ремонт обяви в профила си във Facebook кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков.

А рано тази сутрин обявление дойде и от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). МРРБ ще извърши проверка на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в София през нощта на 13 срещу 14 януари 2023 г. Целта е да не се спира движението на обществения транспорт - посочват от воденото от Шишков ведомство.

Проверката ще започне след преминаване на последния трамвай по ул. „Граф Игнатиев“ , около 23.35 часа. „Изпитването на качеството на извършените ремонтни дейности при реализацията на обект: „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централна градска част на гр. София, зона 2“, втори етап, ще продължи между 60 и 120 минути“, посочват от МРРБ. 

За проверка на ремонта на „Граф Игнатиев“ Шишков даде да се разбере преди два дни, след като преди това той демонстративно направи лично посещение на недобре наредените жълти павета край парламента.

Ремонтът на центъра на София се извършва с европейски пари по Оперативна програма „Региони в растеж“, която се управлява от МРРБ. „Това, което установих, е, че за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ не бяха поискани европейските пари. Това означава, че ремонтът е платен с наши пари от Столична община, а не с парите, които се полагат на София“, каза той, цитиран от „Сега“. Шишков коментира, че не са били поискани и затова не е направена и самата проверка. „Защото, преди да се плати, се прави проверка“, уточни процедурата той при обявяването на инспекцията. Според него столичният кмет Йорданка Фандъкова вече е поискала плащането и това е основание да започне проверка на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама