Лекари извадиха част от граната от гърдите на войник в Украйна

14:45, 12 яну 23 25 2013 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Военни лекари в Украйна са извадили взривателя на ръчна граната от гърдите на войник. В операционната, заедно с украинските лекари, е имало и двама сапьори, съобщава немското издание „Шпигел“, цитирано от bTV. 

Украинският войник е пострадал по време на обстрел. Тогава в гръдния му кош се забива взривателят на граната.

Военните лекари извършиха операция за отстраняването на боеприпас VOG от тялото на войник“, написа във Facebook зам.-министърът на отбраната на Украйна Хана Маляр.

Според изнесената информация е съществувала вероятност взривателят да избухне всеки момент и затова е извършена спешна операция. Тя е била ръководена от най-опитния хирург в украинските въоръжени сили, а двама сапьори са били непосредствено до медиците, твърди още „Шпигел“.

Хирурзите не са използвали електрокоагулация – метод за спиране на кървенето или рязане на тъкани чрез използването на ток.

Мисля, че този случай ще остане в медицинските учебници“, казва говорителят на военномедицинските сили Евгения Сливко, цитирана от немското издание. По думите ѝ интервенцията е била успешна и войникът се възстановява.

Хана Маляр е публикувала снимка с главния хирург, който държи изваденото устройство. На нея ясно личи „запалката", в чийто край има скоба за задействане.

Мъжът е изпратен за рехабилитация, състоянието му е стабилно“, съобщава и Антон Геращенко, съветник към вътрешното министерство на Украйна. Говорителят на военномедицинските сили

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 в страната уточнява, че войникът е на 28 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама