Баща благодари на млада учителка от Сливен с писмо до образователния министър

11:32, 12 яну 23 25 1841 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Баща благодари на млада учителка от Сливен с писмо до министъра на образованието и науката.

Господинка Ангелова от Основно училище „Елисавета Багряна“ е помагала на неговия син, който е със специални образователни потребности, да развива говорната си реч.

„В дните след Коледа бяхме на почивка във Велинград. В продължение на 4 дни тя отделяше по 3- 4 часа да се занимава с нашия син. Използваше рисунки и игри, за да помогне и да създаде комфорт и удоволствие през ваканцията му. Отдели от своето време през почивката си, за да се занимава с напълно непознато дете“, разказва Николай Денчев в писмото си до министъра на образованието и науката.

Това беше напълно безвъзмездна самоинициатива. Благодарност и поклон пред това младо момиче, което тепърва прохожда в тази трудна и благородна професия на логопед, за която се изисква много сърце, душа и най- вече търпение и състрадателност“, пише още той.

Господинка Ангелова е на 25 години и е начален учител. Предстои ѝ да се дипломира и като магистър-логопед в ПУ „Паисий Хилендарски“. Категорична е, че иска да продължи да работи с деца със специални образователни потребности. „Те не бива да бъдат отхвърляни, а обществото трябва се отнася с повече разбиране и толерантност“, каза младата учителка.

От името на министър Сашо Пенов пресцентърът на МОН ѝ е пожелал да продължава да бъде все така отдадена на своята професия, която е и нейно призвание.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама