Държавна фирма поема „златния гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“

16:41, 10 яну 23 25 1949 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Държавна фирма ще извършва дезинфекцията на влизащите превозни средства от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“. Днес частната фирма, извършваща тази дейност, ще получи предизвестие за прекратяване на договора, който изтича на 12 март 2023 г. Това съобщи пред журналисти служебният министър на земеделието Явор Гечев, цитиран от БТА.

Гечев подчерта, че волята и на президента е била държавата да влезе в собствеността на т.нар. „златен гьол“. Ще бъде направена нарочна фирма, която ще се управлява поне от 5 институции, сред които Министерството на транспорта, НАП, Национална служба „Полиция“. Целта е държавата да управлява процеса, а не да оставяме БАБХ сама“, подчерта Гечев. По думите му така цялата държава ще стои монолитно на границата. 

Предстои обявяването на обществена поръчка за държавна лаборатория, която ще бъде ситуирана на границата.

„Златният гьол“ работи, когато има епидемична обстановка и заплаха от болести и експертите смятат, че е удачно дезинфекцията да продължи, каза министърът. Размерът на таксите ще остане същия - 5 лева на лек автомобил, 25 на тежкотоварен. Всички приходи ще влизат в държавата. Държавата работи по цялостна програма по отношение на разширяване на пунктовете, съобщи Гечев и допълни, че се разработва пускането на хранителен контрол на влизащите стоки чрез жп транспорта.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама