Лувърът ограничава броя на посетителите

14:21, 10 яну 23 / Свят 25 1960 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Музеят Лувър в Париж - най-посещаваната културна институция в света, ще ограничи броя на посетителите с до една трета, за да осигури по-голямо удобство за посетителите.

Ограничението е до 30 000 гости, „за да се улесни удобното посещение и да се осигурят оптимални условия за работа на музейните служители“, се казва в неотдавнашно изявление на музея. Преди пандемията Лувърът посрещаше до 45 000 посетители дневно. Той наложи 16-седмично затваряне по време на локдауна във Франция, като тогава регистрира загуби от над 40 млн. евро, пише БГНЕС.

При повторното му отваряне броят на посетителите намаля, докато хората бавно се връщаха към нормалните си дейности, а ограниченията за международни пътувания постепенно отпадаха. Решението за ограничаване на дневния брой посетители беше взето тихомълком през юни и сега е официално записано в публичните препоръки. Това стана след назначаването на Лоранс де Кар за нов директор на Лувъра.

Ако достигне пълния си капацитет всеки ден, в който е отворен - той затваря всеки вторник и на три официални празника - тогава максималният брой посетители, които музеят може да достигне през тази година, е 9,3 милиона, което все още е с 300 000 по-малко от 2019 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Manolov 07:57, 12 яну 23

бърза и надеждна оферта за безплатен заем за всички
За всички ваши нужди от финансиране за реализирането на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди.
Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл.
имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама