Легендата TOUR DE FRANCE идва в България през юли 2023

14:07, 10 яну 23 / Спорт 25 3191 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Легендата TOUR DE FRANCE идва в България през юли 2023. L’Etape BULGARIA by Tour de France е готов да донесе едно незабравимо колоездачно състезание в района на Велинград тази година, съобщиха организаторите на пресконференция днес.

L’Etape BULGARIA by Tour de France е масово любителско колоездачно състезание по правилата на голямия Tour de France, насочено към всички, които обичат колоезденето и в частност шосейното колоездене. То е и за големите фенове на Тура, които всяка година неизменно следват кервана и следят под лупа изявите на най-силните колоездачи в света.

Състезанието ще се състои на 29 и 30 юли 2023 година с център Велинград и региона. Колоездачите от начинаещи до опитни ветерани ще могат изберат един от двата маршрута с дължина 57 км и 102 км, в зависимост от спортната си форма.

Победители ще бъдат излъчени в по 4 възрастови категории в двете дистанции при мъжете и жените. Всички маршрути ще тръгват от центъра на Велинград като се насочват на юг в дебрите на живописните Родопи по затворени за автомобилно движение пътища, както е по време на едно професионално състезание. Най-високата точка, която ще достигнат колоездачите е 1467 м надморска височина, като общата денивелация за дългата дистанция е над 2700 м.

Участниците в дългата дистанция при мъжете и жените ще спорят за спечелването на следните емблематични фланелки от Голямото състезание TOUR DE FRANCE:

Жълтата – най-желаната фланелка в света на колоезденето, символ на решителност и победа, за първите на финала мъж и жена

Зелената – символ на експлозивност и бързина, предназначена за най-добрия спринтьор (победителите мъж и жена в Спринтовата отсечка на трасето).

Бялата на червени точки - символизираща сила и издръжливост отвъд границите на разума е предназначена за Краля на Планината (КОМ - KingOfMountain) и Кралицата на Планината (QOM) в изкачванията.

Бялата - символ на младежки дух и обещаващ характер за най-добър млад състезател отново мъж и жена.

Регистрацията за участие в състезанието ще бъде отворена на 01 февруари2023  г. в сайта на състезанието www.bulgaria.letapebytourdefrance.com.

Първите трима в класирането на дългата дистанция за мъже и жени в L’Etape BULGARIA by Tour de France ще получат безплатно участие по един от оригиналните етапи на Tour de France през 2024 г, който ще бъде обявен при представянето на TDF 2024 тази година. Всички регистрирали се участници в L’Etape by Tour de France от всички държави ще могат да се регистрират с предимство за този етап през 2024 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама