Цветанов: Излизането от омагьосания политически кръг не е по силите на нито една партия

17:52, 09 яну 23 / Политика 25 1071 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В рамките на последните два дни парламентарно представените партии привидно демонстрираха желание за диалог по наболелите проблеми на обществото и бизнеса. Само през последните часове, остротата и конфронтацията на някой партии една към друга, даде ясен сигнал, че системните партии имат своите цели, коментира във Facebook лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов. 

ГЕРБ многократно декларират, че могат да преглътнат всичко, само, за да присъстват във всички сметки за властта и да бъдат незаобиколим фактор, без който не може да има управление оттук нататък. ДПС иска да си върне ролята на неоспорим балансьор в политическия живот на страната. БСП ще гледа своето бъдещо участие във властта, като начин за оцеляване. Ако президентът даде мандат на БСП, той ще заяви за пореден път лоялност към левите избиратели, но заедно с това ще нанесе пореден политически удар върху ръководството на БСП. Също така отново ще се види политическа безпомощност и безперспективност. На когото и да бъде даден мандатът извън БСП, това е сигнал за предварителна договорка, в която участва ГЕРБ", заяви той. 

Излизането от този омагьосан политически кръг не е по силите на нито една партия. В този смисъл политическите договорки и задкулисието няма как да бъдат избегнати. Още повече, че нови избори не биха пренаредили местата на основните политически играчи. Ситуацията генерално може да се пренареди в бъдеще, ако възникне дясно демократично обединение, което да интегрира и мобилизира по-голям електорален ресурс от този на „привидно десните“ ГЕРБ", смята Цветан Цветанов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама