ГЕРБ и хората на Гергов провалиха заседанието за Пловдивския панаир

14:46, 09 яну 23 25 1737 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

И двата опита днес да се проведе „поправителна“ сесия на Общинския съвет в Пловдив, на която да се промени предизвикалото протести решение за собствеността на общината в Панаира, се провалиха. Кворум нямаше нито в 9:00 часа, нито час по-късно, съобщи пловдивският сайт „Под тепето“.

За пореден път в заседателната зала нямаше нито един представител на ГЕРБ и Автентична лява БСП (съветници, разжалвани от ръководството на партията именно заради Георги Гергов). Присъстваха всички, които се опитват да спрат решението – „Демократична България“, „Кауза България“, „Съюз за Пловдив“, част от съветниците от ЗС, на ВМРО и независимите група Слави Георгиев и Георги Величков.

Пловдивски съветници не дойдоха на работа в услуга на Георги Гергов

Днес съветниците трябваше да обсъждат изменение на противоречивото решение от 19 декември. С него представителят на общината в дружеството „Пълдин Туринвест“ бе упълномощен да гласува на акционерно събрание за прием на варненските акции в дружеството, което ще увеличи влиянието на бизнесмена Георги Гергов в Панаира; но и общинската администрация бе задължена да обжалва решенията на събранието.

Сутринта обаче на работа се явиха само 19 от 51 съветници, а на последвалия опит да се свика нова сесия в 10:00 часа към първоначалната група се бяха присъединили само още двама общинари.

Екшън

Въпросното акционерно събрание на „Пълдин Туринвест“ съвпадна по ден с несъстоялата се сесия. Тя започна 13:00 ч. в хотел „Санкт Петербург“, който е собственост на почетния консул на Русия Гергов. По същото време бе планиран протест пред хотела. И малко след 13 часа настана голям екшън. Граждани, водени от бившия депутат от ДБ Манол Пейков, поискаха да влязат в конферентната зала - за да видят какво и как гласува представителя на общината. Първо служители на хотела казаха, че не знаят къде е залата, после бодигардове започнаха да изблъскват Пейков и останалите, накрая се появи полиция.

В крайна сметка хората намериха залата, но се оказа, че е празна - акционерното събрание очевидно бе свършило бързо, а участниците са се били изнизали през странична врата. Остана неясно какво точно е гласувал представителя на общината в събранието, пише „Сега"

Община Пловдив ще обжалва евентуалното вписване на варненските акции в капитала на „Пълдин туринвест“заяви пак днес на нарочен брифинг след провалената сесия кметът Здравко Димитров. Лидерът на ГЕРБ - Пловдив Иван Тотев пък определи всичко като политически циркове и допълни, че извънредното заседание на съвета щяло да бъде бъде безсмислено.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама