Снимките на продължението на „Гладиатор“ започват през май 

18:45, 09 яну 23 / Култура 25 2170 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Снимките на продължението на филма „Гладиатор“ се очаква да започнат през месец май тази година, съобщи Контактмюзик.

Режисьорът сър Ридли Скот и екипът му подбират актьорския състав преди очакваното начало на продукцията в Уарзазат, Мароко. Очаква се Ръсел Кроу да се появи отново в образа на Максимус в кадри със спомени от оригинала „Гладиатор“ от 2000 г.

Подробности от сюжета на новата продукция се пазят в строга тайна. Смята се, че младият Луций, син на императрица Луцила, ще е връзката на продължението с оригиналния филм.

Пред британския в. „Сън“ източник, близък до продукцията, казва, че още от 2018 г. има идея за продължение на епичната драма, но дълго време се смятало, че от идеята нищо няма да излезе. Миналата година обаче продуцентският екип получил сценарий, който ги вдъхновил и подготовката вече е в ход. Очакванията са филмът да е готов през 2024 г., пише БТА. 

През 2021 г. Скот каза в интервю, че планира продължение на „Гладиатор“, след като завърши работата си по „Наполеон“. В продукцията, която излиза по-късно тази година в платформата Епъл Плюс, Финикс влиза в образа на Наполеон Бонапарт. Тогава Скот каза, че вече разполага със сценария за „Гладиатор 2“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама