Гъвкавото работно време е полезно за бизнеса

15:05, 06 яну 23 / Свят 25 1873 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Гъвкавите условия на труд, като тези, въведени по време на кризата с COVID-19, са не само полезни за служителите, но и повишават производителността и потенциално - финансовите резултати на предприятията, заяви ООН.

В първия си доклад, посветен на баланса между професионалния и личния живот, Международната организация на труда към ООН оцени въздействието на работното време, работните часове и организацията на работното време върху благосъстоянието на служителите, а също и върху ефективността на бизнеса, предаде БГНЕС.

„Този доклад показва, че ако приложим някои от поуките от кризата с COVID-19 и разгледаме много внимателно начина на структуриране на работното време, както и общата му продължителност, можем да създадем печеливша ситуация, подобрявайки както резултатите от дейността, така и баланса между професионалния и личния живот“, заяви Джон Месинджър, водещ автор на доклада.

В документа се разглеждат мерките за реакции при кризи, които правителствата и предприятията са използвали при разпространението на пандемията и които са имали за цел да запазят функционирането на организациите и заетостта на работниците. В доклада се констатира, че по-големият дял на работниците с намалено работно време е помогнал да се предотврати загубата на работни места.

И установи, че „широкомащабното прилагане на работата от разстояние“, въведено в целия свят, е „променило не само разбирането за дистанционна работа, но и естеството на заетостта, най-вероятно за обозримо бъдеще“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама