Александър и Виктория остават най-предпочитаните имена за новородените

11:14, 06 яну 23 25 891 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

За поредна година най-предпочитаните имена сред новородените в България са Александър и Виктория. Името Александър са избрали родителите на 873 бебета, а 605 това на Виктория.

В челната тройка по популярност сред мъжките имена са Георги (820 бебета) и Мартин (735). Сред женските второто място е за Мария (554 бебета) и Никол (518), показват данните на НСИ.

10-те най-разпространени имена сред момиченцата са: Виктория, Мария, Никол, София, Рая, Александра, Йоана, Дария, Габриела, Елена.

А 10-те най-популярни сред момченцата са: Александър, Георги, Мартин, Калоян, Борис, Никола, Даниел, Димитър, Виктор, Иван.

Най-разпространените женски и мъжки имена в България са: Мария, Иванка и Елена при жените, и Георги, Иван и Димитър при мъжете. Най-популярните фамилии в страната пък са: Иванов/а, Георгиев/а и Димитров/а.

Най-много именици празнуват на Цветница (346 500), на Ивановден (336 785) и на Архангеловден (244 097).

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Manolov 02:16, 08 яну 23

здравейте на всички и на всички честита нова 2023 година.
За всички ваши финансови нужди за реализацията на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди.
Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл.
имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама